Top
GP Marked / Tjenester  / Nettside / WordPress

WordPress - publiseringssystem som kan skreddersys

Hvorfor velge WordPress som publiseringssystem?

Over 60 millioner nettsider benytter WordPress. Det forteller hvilken kraft det ligger i dette verktøy.
GP Marked har mange års erfaring og spisskompetanse på å utvikle nettsider i WordPress.

Hva er WordPress?

WordPress er et open-source CRM system som er i bruk på over 60 millioner nettsider, inkludert over en tredjedel av de topp 10 millioner nettsider fra statistikk tatt i april 2019. WordPress er et av de mest populære CRM systemene verden rundt, og er ekstremt enkelt å skreddersy.

Er ikke WordPress bare for blogging?

Nei, ikke i det hele tatt! WordPress begynte som en bloggplattform i 2003 og har utviklet seg siden den tid. WordPress sitt grunnlag kan kokes ned til to elementære byggeklosser: innlegg og sider.

Sider er de mer «permanente» elementene av en nettside. De forandrer seg ikke ofte, og skaper nettstedets hierarki, med mulighet for mor og datter forhold. Typiske eksempler er forside, en side om selskap, og en kontaktside. Ofte er sider også satt opp som rammeverk for innhenting av innlegg og innleggstyper.

Innlegg og egendefinerte innleggstyper er de mer midlertidige elementene av en nettside, eller elementer som skal kunne hentes ut på en eller flere sider. Eksempler er blogg eller nyheter, prosjekter, ansatte, produkter, aktiviteter og mye, mye mer. Innleggstyper kan kategoriseres, noe som gjør dem veldig enkle å hente ut ved behov.

Om strukturen på en WordPress side er satt opp riktig, må innhold bare redigeres eller oppdateres på et sted, som deretter blir spredt ut til de gyldige lokasjoner. For eksempel, en ansatt er lagt inn og kategorisert som «leder» og «kommunikasjon». De kan deretter enkelt hentes ut på sider som skal vise alle ansatte, eller på sider som bare skal hente ut «leder» eller «kommunikasjon» eller en kombinasjon av de kategoriene og andre.

Jeg har hørt at WordPress bruker temaer, hva betyr det?

Sant! WordPress sin funksjon er også basert på temaoppsett, og derfor er det viktig å velge riktig tema for deg og din bedrift. Det er et hav av temaopsjoner der ute og mye kan skreddersys i etterkant av tema valg, men samtidig er det mange forandringer til kjernefunksjon over tid. Tema bør holdes oppdatert med disse forandringene, for å sikre at alt blir sikkert gjennom fremtiden og fungerer som forventet.

Personer som jobber på ulike deler av en nettside, bl.a. kode, innhold, design. Grafikk

Samtidig er det viktig å velge en leverandør som forstår forholdet mellom mor-tema, og et brukertilpasset datter-tema. Noen utviklere gjør tabben at de «skriver» direkte i mor-tema, noe som gjør at selve tema kan aldri oppdateres mht. nye funksjonalitet og økt sikkerhet, ellers blir alt «nytt» overskrevet. Ved å benytte et datter-tema, vil mor-tema kunne oppdateres mht. alle de viktige sikkerhets- og funksjonsoppdateringer, og alle dine forandringer blir beholdt.

Utvidelser og plugins? Hvordan er de annerledes fra temaer?

Utvidelser eller såkalte «plugins» er tilleggsfunksjoner lagt inn eget område i WordPress. De kan ofte tenkes som «ferdig-innkapslet» funksjoner, og vil fortsatt være tilstedte om tema blir eventuelt utbyttet. Utvidelser er kostnadseffektive løsninger for funksjonalitet som ellers måtte utvikles fra bunnen av, og gjør at nettsiden kan skreddersys enda mer. Noen populære eksempler er: WooCommerce, The Events Calendar, Contact Form 7, WPBakery Page Builder og WPML.

No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.