forrige prosjekt FFK Strøm
neste prosjekt Kontor & Interiør

Halden.net

Behov og mål

Som eiere av Halden.net så vi et stort behov for å oppgradere nettsiden til noe mer moderne. Den tidligere versjonen var utdatert og hadde ikke et mobiltilpasset design. I tillegg var mye av informasjonen utdatert og mange av lenkene var ikke-eksisterende. Vi bestemte oss for å oppdatere til et moderne og responsivt design. Samtidig var det viktig å kunne beholde de sentrale funksjonene som webmail, nettbank, attraksjoner og værmelding, samt andre funksjoner som gjorde den forrige versjonen attraktiv.

Beskrivelse

Det viktige med den nye nettsiden var gjenkjennelseseffekten. Mange av brukerne hadde brukt nettsiden i årevis og var godt kjent med strukturen og utseendet til nettsiden. Vi ville dermed sørge for at dette ble bevart. I tillegg ønsket vi å optimalisere informasjonsarkitekturen slik at de mest besøkte sidene ble fremhevet.

Vi ønsket å gjøre nettsiden mer livlig og attraktiv for brukeren. Vi valgte derfor å lage et sesongbasert design som endrer seg etter årstider og hendelser. I tillegg kunne vi holde nettsiden oppdatert og Halden-inspirert ved å automatisk hente ut hendelser fra Facebook, samt bilder fra Instagram som er relatert til Halden.

Det var også svært viktig at nettsiden kom bedre frem i søkemotorer. Vi valgte derfor et responsivt design som tilpasset seg mobile enheter, samt gjorde nettsiden raskere ved å optimalisere koden. I tillegg ble nettsiden søkemotoroptimalisert.

Annonseplasseringer skulle også optimaliseres slik at disse fikk størst mulig visning uten at dette gikk ut over brukeropplevelsen. Vi i bruk analyseverktøy for å finne de mest populære seksjonene av nettsiden.

Effekt/resultat

Nettsiden fikk et nytt og mobiltilpasset design hvor de mest populære seksjonene og lenkene ble fremhevet for å bedre brukeropplevelsen. Seksjonene webmail, nettbank og værmelding ble lagt til i hovedmenyen, mens hendelser og Instagram ble fremhevet på forsiden. I tillegg ble det lagt inn forskjellige bakgrunnsbilder avhengig av årstid og hendelser.

Vi så raskt en stor økning i trafikk fra mobiltelefoner og nettbrett, samtidig som inntekter fra annonser økte. Med et forbedret publiseringssystem kunne også lenker og sider enklere holdes oppdatert.

Nettsiden ble mye raskere ved at utdaterte filer og sider ble fjernet. Programkoden ble oppdatert og sider som «Halden på facebook» ble raskere ved at databaseløsninger ble tatt i bruk.

DETALJER

Kategori

Vi kontakter deg